PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Słodki smak letnich truskawek w połączeniu z kwaśnym rabarbarem

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Składniki:

500 g truskawek
500 g rabarbaru
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować, większe przekroić na pół. Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować jeszcze przez 5 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.

Gorące powidła nałożyć do słoików, natychmiast szczelnie zamknąć i postawić na ok. 5 min do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem truskawkowo-rabarbarowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 226kJ
54kcal
599kJ
143kcal
Tłuszcz 0.52g 1.37g
Węglowodany 13.84g 36.43g
Białko 0.96g 2.53g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!