Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1

Połączenie truskawki i egzotycznego smaku ananasa

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1

Składniki:

700 g truskawek (odszypułkowanych)
450 g ananasów w puszce
350 g cukru
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
0,5 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
100 ml soku ananasowego

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odsączyć i odszypułkować, pokroić w mniejsze kawałki. Ananasy odsączyć, rozdrobnić na małe cząstki (soku nie wylewać). Cukier wymieszać z Żelfixem. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier, kwas cytrynowy, sok ananasowy. Konfiturę doprowadzić do zagotowania dokładnie mieszając, gotować 3 minuty.

Gorące natychmiast nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna). Ułożyć do góry dnem na około 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 226 kJ
54 kcal
557 kJ
133 kcal
Tłuszcz 0.71 g 1.74 g
Węglowodany 13.35 g 32.56 g
Białko 1.28 g 3.12 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.