PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem malinowy z czekoladą

Idealne połączenie słodyczy czekolady z delikatnością malin

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem malinowy z czekoladą

Składniki:

900 g malin
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera
100 g czekolady mlecznej (startej na wiórki)

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Maliny umieść w garnku i dodaj cukier żelujący. Całość wymieszaj razem i zagotuj. Usuń zbędną pianę i gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty. Zdejmij garnek z palnika, dodaj startą czekoladę i mieszaj do jej rozpuszczenia. Gotowy dżem przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków, napełniając je po sam brzeg. Szczelnie zamknięte odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem malinowy z czekoladą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 293 kJ
70 kcal
775 kJ
185 kcal
Tłuszcz 0.90 g 2.37 g
Węglowodany 16.47 g 43.35 g
Białko 0.56 g 1.47 g