PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem jabłkowo-ananasowy

Soczysty ananas w połączeniu z polskimi jabłkami

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem jabłkowo-ananasowy

Składniki:

1000 g jabłek
350 g ananasów w puszce
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć, obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ananasa osączyć z zalewy, pokroić na niewielkie cząstki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący, kwas cytrynowy i zalewę z ananasa. Całość zagotować często mieszając, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 3 minuty.

Nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem jabłkowo-ananasowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 226kJ
54kcal
523kJ
125kcal
Tłuszcz 0.11g 0.26g
Węglowodany 13.46g 31.31g
Białko 0.14g 0.32g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!