PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser w paski - sernik na zimno

Sernik na zimno w zaskakującej formie deseru w paski.

8 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser w paski - sernik na zimno

Inne dodatki:

2 rękawy cukiernicze foliowe z końcówkami o średnicy ok. 1 cm

Masa serowa:

2 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
1000 ml mleka (schłodzonego)
300 g jogurtu naturalnego 2% tł.
2 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
5 szt. truskawek

Do dekoracji:

4 szt. truskawek
2 szt. kiwi
8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlać mleko. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurty i miksować przez 2 minuty. Masę serową podzielić na pół. Do jednej części masy dodać tubkę barwnika czerwonego, 5 drobno pokrojonych truskawek i jeszcze chwilę miksować. Do drugiej części masy dodać dwie tubki barwnika zielonego.

Każdą z mas przełożyć do rękawa cukierniczego z prostą końcówką o średnicy ok. 1 cm i nakładać na przemian warstwami do szklanek deserowych. Deser należy schłodzić w lodówce przez godzinę.

2

Dekorowanie

Bezpośrednio przed podaniem deser udekorować truskawkami, kiwi i listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser w paski - sernik na zimno

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1306 kJ
312 kcal
590 kJ
141 kcal
Tłuszcz 8.75 g 3.94 g
Węglowodany 46.43 g 20.91 g
Białko 12.45 g 5.61 g