
Deser z biszkoptami i malinami
Składniki
Przygotowanie:
Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Biszkopty drobno pokrusz. Przygotuj pucharki, w każdym układaj na przemian pokruszone biszkopty, budynie i maliny tworząc kolorowe warstwy. Wierzch udekoruj malinami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Budyń waniliowy z sosem czekoladowym

Ciepłe lody z malinami

Naleśniki ruloniki z budyniem i bananem

Wodne lody pomarańczowe

Deser w paski - sernik na zimno

Deser z biszkoptowym sercem
