
Mini Pancakes BOWL
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Mieszankę wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: 1 jajko, 125 ml mleka, 3 łyżki oleju (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników.
Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj ciasto formując pancakes. Smaż na średniej mocy / ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną).
Na rozgrzaną patelnię nakładaj ciasto małą łyżeczką, tworząc mini Pancakes. Nie odchodź zbyt daleko, żeby zdążyć obrócić je na drugą stronę – takie mini Pancakes będą smażyły się szybciej. Gotowe mini Pancakes ułóż w miseczce razem ze swoimi ulubionymi dodatkami i owocami. Smacznego!
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Deser DUET peanut butter-karmel

Biszkoptowy deser króliczka

Letnie gofry

Waniliowy budyń do picia

Migdałowy deser chia z musem z mango

Mini galaretki na słodko - diamenty prosiaczka
