PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z colą

Pyszne babeczki czekoladowe z colą

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z colą

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml coli

Do dekoracji:

1 łyżka cukru pudru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Wycięte z papieru kształty (serca, gwiazdki) ułóż na wystudzonych babeczkach i oprósz cukrem pudrem. Zdejmij ostrożnie szablon.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z colą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 821kJ
196kcal
1465kJ
350kcal
Tłuszcz 9.68g 17.29g
Węglowodany 24.26g 43.32g
Białko 2.86g 5.11g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt