Flag

Babeczki z brzoskwiniami

ok. 25 porcji
Łatwy
40 min
Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Krem
300 mlmleka
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
100 gmasła
Do dekoracji
1 puszkabrzoskwiń w syropie
1 opak.Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
250 mlwody
100 gporzeczek czerwonych
25 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem i wyklei cienką warstwą ciasta.

2

Pieczenie

Piecz według zaleceń.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C


Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 min na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego kremu. Całość miksować przez ok. 2 min do uzyskania gładkiej konsystencji.

4

Dekorowanie

Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Na każde ciastko wyciśnij trochę kremu, a na nim ułóż plasterki brzoskwini i porzeczki. Galaretkę rozpuść w 250 ml wody, gdy wystygnie naczynie z galaretką wstaw do lodówki. Tężejącą galaretką posmaruj owoce. Babeczki wstaw na 1 h do lodówki. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.