
Szybkie pierniczki z lukrem
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszaj ze sobą.
Dodaj jajka, rozpuszczone masło i miód. Całość zagnieć na jednolite ciasto.
Ciasto zawiń w folię spożywcza i odstaw do lodówki na 30-40 minut do schłodzenia.
W międzyczasie nagrzej piekarnik do temp. 180°C.
Przygotuj dwie blachy z wyposażenia piekarnika i wyłóż je papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto podziel na 4 części. Rozwałkuj po kolei każdą część ciasta na grubość około 4 mm, wycinaj z niej pierniczki i układaj na blasze.
Blachę z pierniczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 8-10 minut.
Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Czas pieczenia: ok. 8 - 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Składniki na lukier wymieszaj ze sobą. Wystudzone pierniczki lukruj zanurzając je jedną stroną w przygotowanym lukrze, odkładaj na talerz lub kratkę, aż lukier zastygnie.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Lekki sernik biszkoptowy

Szarlotka z kremem budyniowym

Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

Kokosowe brownie bezglutenowe

Szybkie ciasto czekoladowe

Tarta z kremem jogurtowym i borówkami
