PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki w kolorze dyni

Czekoladowe babeczki z kremem ajerkoniakowym z ażurkami i posypką

12 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki w kolorze dyni

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

300 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak ajerkoniakowy Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Ażurków z czekolady deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Miękkie masło utrzyj na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem kremu. Całość połącz miksując jeszcze przez ok. 2 minuty. Na koniec dodaj czerwony barwnik i delikatnie wymieszaj do uzyskania pomarańczowego odcienia. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj na wystudzone babeczki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekruj ażurkami z czekolady i posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki w kolorze dyni

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1482kJ
354kcal
1373kJ
328kcal
Tłuszcz 20.87g 19.33g
Węglowodany 37.00g 34.26g
Białko 4.75g 4.40g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!