Flag

Babeczki Tiramisu

12 porcji
Średni
40 min
Wyśmienite babeczki z kremem tiramisu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
200 mlmleka (schłodzonego)
100 gmasła
Do dekoracji
1 opak.dekoracji z czekolady
10 gborówek amerykańskich
80 gtruskawek
3 łyżkikakao (do posypania)
10 - 12 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Krem

Mikserem utrzyj na puch 100 g miękkiego masła. Do wysokiego naczynia wlej 200 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodaj krem, miksując najpierw na niskich, a potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie do kremu dodaj utarte masło i miksuj jeszcze przez 2 minuty.

4

Dekorowanie

Krem umieść w szprycy i wyciskaj na babeczki. Udekoruj je dekoracjami z czekolady oraz owocami i listkami mięty.