PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

Kruche babeczki z kremem z budyniu waniliowego

o 24 sztuki

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

Krem budyniowy:

600 ml mleka
2 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
6 łyżek cukru
200 g masła (miękkiego)
24 szt. kruchych babeczek

Do dekoracji:

24 szt. truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

400 ml mleka zagotuj, a w pozostałej ilości mleka rozmieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i mieszaj, aż do zgęstnienia. Budyń przełóż do miski, przykryj go szczelnie folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj do uzyskania puszystej konsystencji, stopniowo dodawaj do niego budyń w temperaturze pokojowej, krótko mieszając. Gotowy krem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki do schłodzenia.

2

Dekorowanie

Truskawki umyj i usuń szypułki. Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go na babeczki. Na kremie układaj truskawki (przed położeniem odkrój spód truskawki od strony szypułki). Ozdób je kremem tworząc czapeczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 574kJ
137kcal
1080kJ
258kcal
Tłuszcz 9.20g 17.36g
Węglowodany 12.49g 23.56g
Białko 1.90g 3.59g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!