PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

Kruche babeczki z kremem z budyniu waniliowego

o 24 sztuki

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

Krem budyniowy:

600 ml mleka
2 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
6 łyżek cukru
200 g masła (miękkiego)
24 szt. kruchych babeczek

Do dekoracji:

24 szt. truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

400 ml mleka zagotuj, a w pozostałej ilości mleka rozmieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i mieszaj, aż do zgęstnienia. Budyń przełóż do miski, przykryj go szczelnie folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj do uzyskania puszystej konsystencji, stopniowo dodawaj do niego budyń w temperaturze pokojowej, krótko mieszając. Gotowy krem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki do schłodzenia.

2

Dekorowanie

Truskawki umyj i usuń szypułki. Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go na babeczki. Na kremie układaj truskawki (przed położeniem odkrój spód truskawki od strony szypułki). Ozdób je kremem tworząc czapeczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 574kJ
137kcal
1080kJ
258kcal
Tłuszcz 9.20g 17.36g
Węglowodany 12.49g 23.56g
Białko 1.90g 3.59g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt