Flag

Babeczki Króliczek

12 sztuk
Łatwy
20 min
Pyszne babeczki z kremem śmietankowym i błyszczącą dekoracją
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem
200 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1 opak.pianek Marshmallows
1 opak.Małej Księżniczki Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
Picture - Małej Księżniczki Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych (12 szt. płatków odłóż na oczy króliczka). Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki ostudź.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej 200 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodawaj krem, miksując najpierw na niskich, następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Krem umieść w rekawie cukierniczym lub szprycy i udekoruj babeczki.

4

Dekorowanie

Oczy wykonaj z odsypanych płatków czekolady przedzielonych na pół. Nosek zrób z różowej perełki. Uszy wykonaj z przekrojonej po przekątnej pianki marshmallow, posypanej posypką.