Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp jedną galaretkę smak mango-marakuja i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj 100 g pulpy z mango, odstaw do lekkiego stężenia.
Herbatniki pokrusz na drobny piasek i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia, przesyp herbatniki i dociskając uformuj spód. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej.
Wodę (300 ml) zagotuj, podziel na dwie porcje po 150 ml. W jednej wymieszaj galaretkę smak mango-marakuja, w drugiej wymieszaj galaretkę krystaliczną do rozpuszczenia i odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj z cukrem pudrem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy twarogowej. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczoną galaretkę smak mango-marakuja i 100 g pulpy mango i wymieszaj do połączenia składników. Wylej masę na przygotowany wcześniej spód, odstaw do lodówki do lekkiego stężenia. Pozostałą część masy wymieszaj z galaretką krystaliczną do połączenia składników. Masę wylej do formy, odstaw do lodówki do stężenia.
Galaretkę do dekoracji wylej na sernik, odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki