Flag

Mini serniczki czekoladowe z polewą CZARNĄ

12 sztuk
Średni
40 min
Mini serniczki z pyszną Polewą do gotowania Błyszczącą czekoladową – idealne na spotkanie rodzinne i z przyjaciółmi. Spróbuj!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast Pasty waniliowej Intense możesz użyć zamiennie Cukru z wanilią Bourbon, Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
12 szt.ciastek typu "Oreo"
50 gczekolady gorzkiej
50 gczekolady mlecznej
300 gtwarogu sernikowego lub 3-krotnie zmielonego
250 gserka mascarpone
2 szt.jajek
130 gcukru drobnego
1 łyżkamąki pszennej
1 łyżeczkaPasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19 g Dr. Oetkera
Do dekoracji
50 gmasła
3 łyżkimleka
1 opak.Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19 g Dr. Oetkera
Picture - Polewy do gotowania CZARNEJ Błyszczącej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na dno każdej papilotki wyłóż kakaowe ciasteczko z mlecznym nadzieniem typu Oreo.
Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw do ostygnięcia.
W misie miksera umieść pozostałe składniki: twaróg, mascarpone, jajka, cukier, mąkę i pastę waniliową. Wymieszaj krótko tylko do połączenia składników.
Masę rozlej do papilotek. Piecz w temp. 150°C ok. 35 minut. Odstaw do wystygnięcia.

Czas pieczenia: ok. 35 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C

2

Dekorowanie

W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonych babeczek, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.

Porady i wskazówki