
Mikołaj i przyjaciele
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach, do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub do woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na środek babeczek. Udekoruj srebrnymi perełkami i dekoracjami z opłatka na Boże Narodzenie.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Ciasto gwiazdkowe

Ciasto z rabarbarem i bezową pianką

Mini babeczki czekoladowe srebrne i złote

Babeczki chmureczki

Migdałowe ciasteczka z owocami leśnymi

Mini Galette z gruszkami i figami
