
Porzeczkowiec z bezą
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto odstaw do schłodzenia na 30 minut. Po schłodzeniu ciasto wyłóz na blachę o wym. 25 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Porzeczki przebierz, odrzuć gałązki, umyj i osusz. Owoce wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną, a następnie wyłóż na wystudzony spód ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodaj stopniowo cukier ciągle ubijając pianę, a następnie dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Pianę ułóż na porzeczkach.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Następnie zmniejsz temp.
Czas suszenia: ok. 10 - 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 100 °C
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Leśna kostka sernikowa

Sernik na zimno z winogronami i galaretką

Galette z rabarbarem

Ciasto czekoladowe z wiśniami i kruszonką

Pomarańczowe ciasto marchewkowe

Potworki z drożdżowego ciasta
