
Kostka Toffi bez pieczenia
Składniki
Przygotowanie:
Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Babeczki z kremem waniliowym

Tort dla dzieci Zamek

Królewski sernik czekoladowy

Srebrny orzech

Kopiec Kreta świąteczno-zimowy

Kostka bananowo - winogronowa
