
Delikatna tarta z owocami bezglutenowa
Składniki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do temp. 180 stopni, formę na tartę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i posyp mąką kokosową. Do miski włóż wszystkie składniki, zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkuj i przełóż do formy ugniatając brzegi. Nakłuj widelcem spód tarty, wstaw do lodówki na ok. 15 minut. Następnie wyłóż papierem do pieczenia, wysyp fasolą i wstaw do piekarnika. Po 10 minutach zdejmij fasolę i papier, piecz jeszcze 15 minut do zrumienienia.
Czas pieczenia: 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: ok. 180 °C
Upieczony spód odstaw do wystudzenia na kratkę.
Przygotuj budyń. Odlej część mleka, dodaj cukier i rozpuść w nim budynie .Pozostałą część mleka zagotuj, dodaj rozpuszczone budynie , mieszając zagotuj aż masa zgęstnieje. Budyń odstaw do przestygnięcia.
Budyń wyłóż na wystudzony spód tarty, udekoruj owocami i miętą.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Miodownik

Sernikobrownie z polewą CZARNĄ Błyszczącą

Pierniczkowy Domek

Tort czekoladowo – ajerkoniakowy

Czekoladowy tort z wiśniami

Delikatny jabłecznik
