
Babeczki - Świąteczne śnieżynki
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Zawartość opakowania wsyp do naczynia, dodaj gorącą wodę i energicznie mieszaj przez ok. 1-2 min. do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeśli lukier wydaje się zbyt gęsty dodaj odrobinę wody. Do tak przygotowanego lukru dodaj zielony barwnik i mieszaj do uzyskania jednolitego koloru. Następnie nałóż na babeczki i odstaw do zastygnięcia. Na zastygniętym lukrze narysuj wzór kolorowymi cukrowymi pisakami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Sernik z karmelem i orzechami

Sernik z wanilią, granatem i bezami

Babeczki koszyczki

Tort z truskawkami i kremem budyniowym

Babeczki - Zimowy granat

Babeczki Ananas
