
Babeczki - Zimowy granat
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź.
Zawartość opakowania z lukrem wymieszaj energicznie z wodą do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Przy pomocy pędzelka nakładaj cienką warstwę na babeczki. Odstaw do zastygnięcia.
Na zastygniętym lukrze wykonaj rant białych kropeczek pisakiem cukrowym białym.
Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek dekoracyjnych.
Owocami granatu oraz posypką udekoruj babeczki przed podaniem.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Mazurek drożdżowy

Mini babeczki waniliowe z neonami

Babeczki - Małpki

Ciasteczka - gwiazdki z serkiem homogenizowanym

Babeczki - Zielona choinka

Babeczki - Świąteczne śnieżynki
