Flag

Dacquoise z kakaowym kremem i powidłami

ok. 10 porcji
Trudny
40 min
Klasyczna beza z nowoczesnym twistem w postaci kakaowego kremu oraz powideł śliwkowych rozpływa się w ustach. Przepyszna!
Ciasto, które nieodłącznie kojarzy się z zimowym, śnieżnobiałym krajobrazem... czyli beza! A dokładniej dacquiose, czyli bezowe blaty, pomiędzy którymi skrywa się kakaowy krem pełen świątecznych bakalii. Słodko i aromatycznie, czyli dokładnie tak, jak powinno być w Święta!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast Ekstraktu z wanilii Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów