
Piekarnik nagrzej do temp. 150°C z termoobiegiem.  Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 
 Orzechy włoskie drobno posiekaj. 
 W misie miksera ubijaj białka, stopniowo dodając cukier, do uzyskania gęstej i lśniącej piany. Dodaj skrobię wymieszaną z cukrem z wanilią, sok z cytryny. Delikatnie wmieszaj posiekane orzechy. 
 Podziel bezę na dwie części i wyłóż na papier do pieczenia – dwa blaty o śr. ok. 20-22 cm. 
Blaty wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 5 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
Następnie zmniejsz temp.
Czas suszenia: 90 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 120 °C
W misie miksera umieść śmietankę, mascarpone, kakao i cukier puder. Ubijaj do uzyskania gęstego kremu. Dodaj posiekane orzechy, żurawinę i bakalie.
Na pierwszy blat bezowy wyłóż powidła śliwkowe. Następnie wyłóż krem kakaowy i przykryj drugim blatem. Całość oprósz kakao.
Przepisy

Wypieki

Wypieki

Wypieki