
Cynamonowe gwiazdki
ok. 30 sztuk
Średni
40 min
Pyszne kruche ciasteczka z dodatkiem bezy i cynamonu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Masa bezowa
3 szt.
białka
250 g
cukru
0,5 opak.
0,5 łyżeczki
cynamonu
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Upiecz:
15 min
1
Sposób przygotowania
Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj foremką gwiazdki. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj stopniowo cukier wymieszany z cukrem wanilinowym cały czas ubijając, na koniec dodaj cynamon. Masę bezową przełóż do papierowej tutki i wyciskaj ją na każde ciasteczko.
2
Pieczenie
Ciastka wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Mazurek w kratkę![]()

80 MinŚredni
Mazurek w kratkę
80 MinŚredni
Mazurek w kratkę
Cake pops - Wesołe bałwanki![]()

90 MinŚredni
Cake pops - Wesołe bałwanki
90 MinŚredni
Cake pops - Wesołe bałwanki
Wielkanocne tartaletki koszyczki z kremem![]()

70 MinŚredni
Wielkanocne tartaletki koszyczki z kremem
70 MinŚredni
Wielkanocne tartaletki koszyczki z kremem
Pierniczki ostrokrzewy![]()

70 MinŚredni
Pierniczki ostrokrzewy
70 MinŚredni
Pierniczki ostrokrzewy
Cud Malina!![]()

85 MinŚredni
Cud Malina!
85 MinŚredni
Cud Malina!
Cynamonowe ślimaczki![]()

50 MinŚredni
Cynamonowe ślimaczki
50 MinŚredni
Cynamonowe ślimaczki
Karpatka z kremem budyniowym i czarną porzeczką![]()

70 MinŚredni
Karpatka z kremem budyniowym i czarną porzeczką
70 MinŚredni
Karpatka z kremem budyniowym i czarną porzeczką