
Ciastowe Lollipopsy
Składniki
Przygotowanie:
Silikonową formę do Lollipopsów delikatnie natłuść. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wszystkie kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w dolnej formie. Dokładnie zamknij górną część formy.
Blachę z foremką wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone kulki ciastowe odstaw do wystygnięcia.
Zawartość opakowania lukrów wsyp do miseczki, dodaj 6 łyżeczek gorącej wody i energicznie mieszaj przez ok. 2 minuty do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
Kulki z ciasta nabij na szaszłykowe patyczki lub ozdobne rurki. Następnie oblej gęstym lukrem i odstaw do zastygnięcia lukru. Po stężeniu lukru narysuj pisakami oczy, usta i nos (nos wykonaj za pomocą pisaka karmelowego).
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Leśna kostka sernikowa

Sernik na zimno z winogronami i galaretką

Ciasto czekoladowe z wiśniami i kruszonką

Tarta z gruszkami i orzechami włoskimi

Ciasto ze śliwkami

Cud Malina!
