Flag

Ciasto Snikers bez pieczenia

ok. 12 porcji
Łatwy
60 min
Pyszne ciasto z kremem budyniowym, masą krówkową i orzeszkami ziemnymi. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzi się idealnie na rodzinnych przyjęciach!
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Krem budyniowy
700 mlmleka
2 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
60 gcukru
200 gmasła o temp. pokojowej
Dodatkowo
ok. 300 gherbatników
460 gkajmaku masy krówkowej
100 gmasła orzechowego bez dodatku soli
Polewa
50 gczekolady mlecznej
20 gmasła
100 gorzeszków ziemnych solonych

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Formę o wym. 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2

Krem budyniowy

Budyń rozmieszaj w 300 ml zimnego mleka. Zagotuj pozostałe 400 ml i do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puch i partiami dodawaj wystudzony budyń. Podziel go na dwie części. Do jednej wmiksuj połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe.


Ułóż jedną warstwę herbatników, rozsmaruj krem budyniowy z masą krówkową i ułóż drugą warstwę herbatników. Rozsmaruj na nich krem budyniowy z masłem orzechowym, a następnie ułóż ostatnią warstwę herbatników i rozsmaruj na niej pozostałą ilość masy krówkowej. Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi ciasto.

3

Polewa

Czekoladę mleczną drobno posiekaj i razem z masłem rozpuść w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Polej polewę na orzeszki.


Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.