
Babeczki Margaretki
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki ostudź i zdejmij foremki. Babeczki przetnij na pół poziomo.
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Masą przełóż babeczki.
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Niewielką ilością kremu maślanego posmaruj wierzch babeczek.
Lukier plastyczny podziel na 12 części. Każdą część zagnieć i rozwałkuj lekko podsypując cukrem pudrem tak aby powierzchnia lukru przykryła cała babeczkę. Ułożony lukier na babeczce wygładź zaczynając od środka do zewnątrz. Odetnij nadmiar lukru. Odstaw babeczki do lodówki.
Na wierzchu babeczki ułóż kwiatek z listkiem. Białym pisakiem wykonaj zdobienie z kropeczek. Babeczkę od dołu owiń zieloną tasiemką.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Choinka z pierniczków

Ciasto z kremem jogurtowym, owocami i galaretką

Babeczki Magia Świąt

Tort bezowy z daktylami – Dacquoise

Babeczki Linijka

Babeczki Muchomorki
