
Babeczki - Jesienna rapsodia
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki odstaw do wystygnięcia.
Zawartość opakowania lukru wsyp do miseczki. Dodaj wodę i energicznie mieszaj przez ok. 1-2 minuty do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Następnie zabarw go całą tubką barwnika żółtego oraz 6 kroplami barwnika czerwonego, aby uzyskać pomarańczowy kolor. Zabarwiony lukier równomiernie rozsmaruj na wystudzonych babeczkach. Odstaw do czasu zastygnięcia lukru.
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj 8 kropli barwnika czerwonego i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i udekoruj nią babeczki.
Przed podaniem babeczki ozdób dekoracjami z czekolady oraz z opłatka umieszczając w środku złotą perełkę.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Babeczki Kopce Kreta z truskawkami

Makowiec klasyczny

Sernik z mandarynkami

Kostka Toffi bez pieczenia

Babeczki - Dzień Kobiet

Babeczki - Małpki
