Flag

Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

ok. 16 porcji
Łatwy
40 min
Maślany, kruchy spód i masa jogurtowa z owocami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Spód
300 gciastek maślanych
200 gmasła
100 gczekolady białej
Masa jogurtowa
250 gserka mascarpone
250 gjogurtu naturalnego 2% tł.
3 łyżkicukru pudru
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Do dekoracji
500 gborówek amerykańskich
100 gporzeczek czerwonych

Zobacz produkty

Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz na piasek. Masło rozpuść, dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie razem wymieszaj, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Wsyp pokruszone ciastka i dokładnie razem wymieszaj. Całość wysyp do formy do tarty o śr. 27 cm i ugnieć łyżką aby otrzymać spód. Spód odstaw do schłodzenia w lodówce. 

2

Krem jogurtowy

Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj ze śmietan-fixem, a następnie wsyp do masy i krótko wymieszaj mikserem. Krem od razu po przygotowaniu wyłóż na ciasto wyrównując łyżką. Tartę odstaw na ok. 2 h do lodówki do schłodzenia.

3

Dekorowanie

Owoce umyj i osusz. Tartę udekoruj owocami.