
Tartaletki z orzechem włoskim
Składniki
Przygotowanie:
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj tłuszcz i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem, wyklej cienką warstwą ciasta.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Krem wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krem nałóż do worka cukierniczego z metalową końcówką. Każdą tartaletkę wypełnij dekoracyjnie kremem czekoladowym. Przed podaniem udekoruj perełkami i orzechami włoskimi.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Karpatka z truskawkami

Prezentowe wianuszki

Whoopie Żabki i Whoopie Biedronki

Wysokobiałkowe brownie bez cukru

Tarta z kremem jogurtowym i borówkami

Thermomix®: Ciastka imbirowe z białą czekoladą
