Flag

Karpatkowy torcik z kiwi

ok. 12 porcji
Łatwy
40 min
Karpatka z kakao w okrągłej formie z owocami kiwi to efektowny torcik.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Jesli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20 - 30 minut przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość.
Porady i wskazówki
Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 minutę i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów