
Kartofelki marcepanowe
ok. 30 sztuk
Łatwy
20 min
Klasyk nie tylko na Boże Narodzenie
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
75 g
cukru pudru
200 g
masy marcepanowej
50 g
cukru
0,5 łyżeczki
kakao
Przygotowanie:
Czas pracy :
20 min
1
Sposób przygotowania
Cukier puder przesiać i zagnieść z masą marcepanową. Z masy uformować wałeczki, podzielić na kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kulki lub kartofelki. Wykałaczką zrobić małe dziurki.
2
Cukier wymieszać w misce z kakao. Następnie obtoczyć kartofelki. Umieścić je na sitku, aby pozbyć się nadmiaru cukru.
Porady i wskazówki
W szczelnie zamkniętych puszkach lub pojemnikach kartofelki można przechowywać do dwóch tygodni.
Wskazówki
1: W szczelnie zamkniętych puszkach lub pojemnikach kartofelki można przechowywać do dwóch tygodni.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Babeczki motylki![]()

37 MinŁatwy
Babeczki motylki
37 MinŁatwy
Babeczki motylki
Babeczki Sylwestrowa czekolada![]()

37 MinŁatwy
Babeczki Sylwestrowa czekolada
37 MinŁatwy
Babeczki Sylwestrowa czekolada
Jesienna tarta jabłkowa![]()

85 MinŁatwy
Jesienna tarta jabłkowa
85 MinŁatwy
Jesienna tarta jabłkowa
Babeczki w kolorze dyni![]()

57 MinŁatwy
Babeczki w kolorze dyni
57 MinŁatwy
Babeczki w kolorze dyni
Karpatkowy torcik z kiwi![]()

60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi
60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi
Keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami![]()

130 MinŁatwy
Keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami
130 MinŁatwy
Keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami
Keks z bakaliami![]()

80 MinŁatwy
Keks z bakaliami
80 MinŁatwy
Keks z bakaliami