Ciasto i krem do Karpatki
Zawiera: 240 g
Pyszne i efektowne połączenie kruchego, złocistego ciasta z delikatnym kremem. Dodaj jajka, masło i mleko i wyczaruj ulubione polskie ciasto.
Wskazówka dotycząca przygotowania
Eklerki (ok. 20 sztuk) Krem Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania. Ciasto Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczenie Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut. Przekładanie Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Eklerki

Karpatka z truskawkami

Eklerki z polewą czekoladową
