Flag

Wysokobiałkowe brownie bez cukru

12 porcji
Łatwy
40 min
Wysokobiałkowe brownie z fasolą, migdałami i pistacjami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
 Najlepiej jeść brownie na świeżo, jeśli jednak nie zjesz od razu, brownie możesz przechowywać w pojemniku zamykanym hermetycznie.
Możesz również dodać białka w proszku do ciasta, aby dostarczyć jeszcze więcej białka.
Jeśli konsystencja ciasta nie jest zadowalająca możesz ją dostosować dodając więcej mleka sojowego.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
250 gczerwonej fasoli z puszki
2 szt.jajek
160 gerytrolu
1 szczyptasoli
50 gmąki jaglanej
50 gkakao
1 łyżeczkaProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
50 gmigdałów (posiekane)
100 mlnapoju sojowego
Polewa
75 gczekolady gorzkiej
10 golej kokosowy
Do dekoracji
1 łyżkamigdałów (posiekanych)
1 łyżkaorzechów pistacjowych (posiekanych)

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 160°C. Formę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Fasolę przepłucz na sitku i odsącz. Odsączoną fasolę zblenduj na puree z jajkami. Dodaj resztę składników I zmiksuj na gładką masę. Gotową masę wylej do formy i piecz ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw brownie do wystudzenia.

Czas pieczenia: ok. 30 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C

2

Polewa i dekoracja

Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej razem z czekoladą.  Polewę wylej na brownie i posyp posiekanymi migdałami i pistacjami. Odstaw na ok. 15 minut do zastygnięcia polewy. 

Porady i wskazówki

  •  Najlepiej jeść brownie na świeżo, jeśli jednak nie zjesz od razu, brownie możesz przechowywać w pojemniku zamykanym hermetycznie.
    Możesz również dodać białka w proszku do ciasta, aby dostarczyć jeszcze więcej białka.
    Jeśli konsystencja ciasta nie jest zadowalająca możesz ją dostosować dodając więcej mleka sojowego.