
Wiosenne motylki
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Miękkie masło utrzyj na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem kremu. Całość połącz miksując jeszcze przez ok. 2 minuty. Na koniec dodaj zielony barwnik i delikatnie wymieszaj. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj na wystudzone babeczki.
Babeczki udekruj motylkami z czekolady i cukrowymi kwiatkami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Malinowy torcik

Ciasteczka gwiazdki z orzechami

Nocne pierniczki

Waniliowe bezglutenowe ciasteczka

Wiosenne cake pops

Wysokobiałkowe brownie bez cukru
