
Zajączki
Składniki
Przygotowanie:
5 g lukru zagnieć z barwnikiem zielonym do uzyskania jednolitego koloru. Z białego lukru plastycznego zrób 3 pary małych kulek(małe zajączki) i 1 parę większych kulek (duże zajączki). Każdą kulkę uformuj na kształt łezki, przetnij ją do połowy wzdłuż węższej strony, lekko rozszerz na boki (Zdj. 1).
Połowę rozciętych łezek przeznacz na tułowia, a w pozostałych zrób wgłębienia cienkim okrągłym przedmiotem (np. końcem pędzelka) i uformuj uszy (Zdj. 2).
Głowę przyklej do tułowia delikatnie zwilżając wodą (Zdj. 3). Z perełek zrób nosek i oczy.
Lukier zielony wyciśnij przez sitko, tak aby powstała trawa.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Czekoladowe serce

Czekoladowe babeczki - Nowy Rok

Babeczki z kremem budyniowym i owocami bez glutenu

Ciasteczka z kolorowymi czekoladkami

Wysokobiałkowe brownie bez cukru

Zimowy błękit
