PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Wiosenne cake pops

Małe lizaki na patyku dla dużych i małych łasuchów

o 12 - 15 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Wiosenne cake pops

Ciasto:

1 opak. Babki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 g masła (miękkiego)
100 ml mleka

Masa:

125 g serka mascarpone
80 g czekolady białej
50 ml śmietanki 30% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. kwiatków z opłatka

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 180 C. Formę keksówkę o długości 25 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania babki cytrynowej wsyp do miski, dodaj jajka, masło oraz mleko i miksuj na najniższych, a potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Pieczenie

Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Upieczoną babkę wyjmij z formy po 10 minutach i wystudź na kratce.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 55 - 60 min.

3

Przygotowanie cake pops

Wystudzoną babkę pokrusz i wymieszaj z mascarpone. Czekoladę i śmietankę umieść w misce i rozpuść nad parą wodną, często mieszając. Dodaj do ciasta i całość dokładnie zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schłodź przez ok. 20 minut.

Ze schłodzonego ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, nabijaj je na patyczki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstaw jeszcze na ok. 20 minut do zamrażarki do ponownego schłodzenia.

4

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kapieli wodnej, a następnie oblej nią cake pops. Zanim polewa zastygnie udekoruj kwiatkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wiosenne cake pops

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1503kJ
359kcal
1691kJ
404kcal
Tłuszcz 22.00g 24.72g
Węglowodany 36.06g 40.52g
Białko 4.32g 4.86g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!