
Ciasteczka korzenne misie
Składniki
Przygotowanie:
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę, zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder, przyprawę korzenną, jajko i sól szybko zagnieć do powstania jednolitego ciasta. Odstaw je do lodówki do schłodzenia na ok. 1 h.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm, za pomocą foremki wytnij misie, a wykałaczką zrób oczy i nos. Na brzuszku każdego umieść serduszko z Mixu dekoracji Mała księżniczka i zagnij łapki misia, tak aby trzymał serduszko.
Ciastka układaj na blasze i wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Kostka czekoladowa z gruszką

Karmelowe brownie z krówkami

Czekoladowe ciasto z malinami bez glutenu

Przezroczysta glazura na owoce

Ciasteczka korzenne bez glutenu

Ciasteczka z kolorowymi czekoladkami
