PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

Waniliowe ciasteczka – serduszka na patyku, które również mogą być pięknym upominkiem lub dekoracją

6 sztuk

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

Ciasto kruche:

180 g masła (miękkiego)
170 g cukru pudru
3 krople Aromatu waniliowego Dr. Oetkera
1 szt. jajek
1 szczypta soli
330 g mąki

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

W misce utrzyj masło z cukrem pudrem, dodaj aromat waniliowy, jajko, sól oraz mąkę, po czym wszystko razem dokładnie zmiksuj. Ciasto włóż do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto podziel na sześć porcji i wylep nim foremkę. W ciasteczka powbijaj patyczki z wyposażenia formy.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Czas pieczenia: ok. 15 min.

3

Dekorowanie

Ciasteczka dekoruj po wystygnięciu. Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Ciasteczka udekoruj lukrem, pisakami i perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2922 kJ
698 kcal
1763 kJ
421 kcal
Tłuszcz 27.41 g 16.51 g
Węglowodany 104.59 g 63.01 g
Białko 7.24 g 4.36 g