PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

Waniliowe ciasteczka – serduszka na patyku, które również mogą być pięknym upominkiem lub dekoracją

6 sztuk

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

Ciasto kruche:

180 g masła (miękkiego)
170 g cukru pudru
3 krople Aromatu waniliowego Dr. Oetkera
1 szt. jajek
1 szczypta soli
330 g mąki

Do dekoracji:

1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

W misce utrzyj masło z cukrem pudrem, dodaj aromat waniliowy, jajko, sól oraz mąkę, po czym wszystko razem dokładnie zmiksuj. Ciasto włóż do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto podziel na sześć porcji i wylep nim foremkę. W ciasteczka powbijaj patyczki z wyposażenia formy.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Czas pieczenia: o 15 min.

3

Dekorowanie

Ciasteczka dekoruj po wystygnięciu. Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Ciasteczka udekoruj lukrem, pisakami i perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Waniliowe ciasteczka serduszka na patyku

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 2922kJ
698kcal
1763kJ
421kcal
Tłuszcz 27.41g 16.51g
Węglowodany 104.59g 63.01g
Białko 7.24g 4.36g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej