Flag

Tarta z owocami

ok. 12 - 16 porcji
Średni
60 min
Tarta z sezonowymi owocami na kruchym cieście
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Z jednego opakowania Ciasta Kruchego Dr. Oetkera możesz przygotować dwie tarty. Zagniecione ciasto ze składnikami podziel na pół. Jedną część możesz zamrozić, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto.
Porady i wskazówki
Do przygotowania tarty można użyć owoców mrożonych.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła (miękkiego)
1 szt.jajka
Masa budyniowa
500 mlśmietanki 30% tł.
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
90 gcukru
100 gtruskawek
50 gjagód
50 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto podziel na dwie części (patrz Porada).

2

Pieczenie

Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę do tarty o śr. 24 cm wysmaruj masłem i wyłóż ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 minut do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoty kolor.

Czas pieczenia: ok. 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Masa budyniowa

W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia.

4

Pieczenie

Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 - 30 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

Porady i wskazówki

  • Z jednego opakowania Ciasta Kruchego Dr. Oetkera możesz przygotować dwie tarty. Zagniecione ciasto ze składnikami podziel na pół. Jedną część możesz zamrozić, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto.
  • Do przygotowania tarty można użyć owoców mrożonych.