PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tarta z owocami

Tarta z sezonowymi owocami na kruchym cieście

o 12 - 16 porcji

średnie 60 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Tarta z owocami

Ciasto:

1 opak. Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 g masła (miękkiego)
1 szt. jajek

Masa budyniowa:

500 ml śmietanki 30% tł.
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
90 g cukru
100 g truskawek
50 g jagód
50 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto podziel na dwie części (patrz Porada).

2

Pieczenie

Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę do tarty o śr. 24 cm wysmaruj masłem i wyłóż ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 minut do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoty kolor.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 20 min.

3

Masa budyniowa

W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia.

4

Pieczenie

Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 25 - 30 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tarta z owocami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1260kJ
301kcal
1273kJ
304kcal
Tłuszcz 17.58g 17.76g
Węglowodany 33.59g 33.93g
Białko 3.97g 4.01g