PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Tarta z galaretką krystaliczną i owocami

Wyśmienita tarta z budyniem, owocami i przezroczystą galaretką

16 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Tarta z galaretką krystaliczną i owocami

Galaretka:

400 ml wody
1 opak. Galaretki krystalicznej smak truskawka-wanilia

Spód:

220 g herbatników
110 g masła (roztopionego)

Krem budyniowy:

1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
3 łyżki cukru
500 ml śmietanki 30% tł.

Do dekoracji:

75 g borówek amerykańskich
75 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zagotuj wodę i odmierz 400 ml wody. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Wystudź, a następnie odstaw do lodówki do lekkiego stężenia.

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki przełóż do grubego worka foliowego i używając wałka, drobno pokrusz. Mieszając stopniowo dodawaj rozpuszczone masło do herbatników, aż masa „ciasteczkowa” zacznie być klejąca. Następnie rozłóż ją równomiernie w tortownicy również na bokach formy (na wysokość ok. 3 cm). Dokładnie dociśnij, aby utworzyć stabilny spód ciasta. Schłodź w lodówce przez ok. 15 minut.

2

Masa

Budyń i cukier rozpuść w zimnej śmietance. Przelej go do garnka i ciągle mieszając, podgrzewaj do czasu, aż budyń zgęstnieje. Budyń wylej na ciasteczkowy spód i przykryj folią spożywczą. Odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Na przestudzony budyń połóż świeże owoce. Zalej je tężejącą galaretką. Ciasto odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Tarta z galaretką krystaliczną i owocami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1009kJ
241kcal
1051kJ
251kcal
Tłuszcz 16.60g 17.30g
Węglowodany 21.02g 21.90g
Białko 2.56g 2.67g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!