PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Szynka w galarecie

Idealna zimna przekąska na święta i inne okazje

ok. 5 - 10 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Szynka w galarecie

Składniki:

1 opak. Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera
1000 ml wody
500 g szynki drobiowej
400 g pomidorków koktajlowych
1 pęczek kopru świeżego

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Nie gotować! Szynkę pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe umyć i dokładanie osuszyć. Do kubeczków wlać kilka łyżek żelatyny i odstawić do zastygnięcia. Szynkę, pomidorki oraz świeży koperek ułożyć fantazyjnie w formie i zalać pozostałą żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Szynka w galarecie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 377 kJ
90 kcal
134 kJ
32 kcal
Tłuszcz 0.86 g 0.31 g
Węglowodany 1.94 g 0.70 g
Białko 18.32 g 6.61 g