Flag

Szynka w galarecie

ok. 5 - 10 porcji
Średni
20 min
Idealna zimna przekąska na święta i inne okazje
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera
1000 mlwody
500 gszynki drobiowej
400 gpomidorków koktajlowych
1 pęczekkopru świeżego

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Nie gotować! Szynkę pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe umyć i dokładanie osuszyć. Do kubeczków wlać kilka łyżek żelatyny i odstawić do zastygnięcia. Szynkę, pomidorki oraz świeży koperek ułożyć fantazyjnie w formie i zalać pozostałą żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia.