PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Szynka w galarecie

Idealna zimna przekąska na święta i inne okazje

o 5 - 10 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Szynka w galarecie

Składniki:

1 opak. Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera
1000 ml wody
500 g szynki drobiowej
400 g pomidorków koktajlowych
1 pęczek kopru świeżego

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Nie gotować! Szynkę pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe umyć i dokładanie osuszyć. Do kubeczków wlać kilka łyżek żelatyny i odstawić do zastygnięcia. Szynkę, pomidorki oraz świeży koperek ułożyć fantazyjnie w formie i zalać pozostałą żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Szynka w galarecie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 377kJ
90kcal
134kJ
32kcal
Tłuszcz 0.86g 0.31g
Węglowodany 1.94g 0.70g
Białko 18.32g 6.61g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej