Flag

Chleb pszenno-żytni na zakwasie żytnim

ok. 10 - 12 porcji
Średni
150 min
Pyszny, domowy i bardzo łatwy w przygotowaniu chleb z dodatkiem ziaren. Długo zachowuje świeżość!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
* Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody,
dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min
lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając
ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem
od kroku 1.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów