PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Srebrny orzech

Pyszne, kruche ciasteczka z polewą deserową i orzechami

o 30 sztuk

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Srebrny orzech

Ciasto:

1 opak. Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 g masła
1 szt. jajek

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
100 g orzechów włoskich
1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm i wycinaj foremką gwiazdki. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

3

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Środek wystudzonego ciastka udekoruj polewą. Na niezastygniętą polewę połóż połowę orzecha włoskiego i udekoruj posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Srebrny orzech

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 528kJ
126kcal
1880kJ
449kcal
Tłuszcz 6.50g 23.22g
Węglowodany 15.19g 54.24g
Białko 1.83g 6.52g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej