Sernik z wanilią, granatem i bezami

Puszysty sernik z laską wanilii. Nigdy nie opada!

12 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik z wanilią, granatem i bezami

Składniki:

150 g masła
8 szt. jajek
240 g cukru pudru
1 opak. Sernixa Dr. Oetkera
1 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
1000 g twarogu półtłustego, trzykrotnie zmielonego

Do dekoracji:

1 szt. owocu granatu
40 g bezy

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, bądź wysmaruj masłem. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.

Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszystą masę. Laskę wanilii natnij wzdłuż i łyżeczką wybierz ziarenka. Cały czas ucierając, dodaj masło oraz Sernix i ziarenka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie, stopniowo, wymieszaj z masą serową.

2

Pieczenie

Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temp. do 150°C.

Piekarnik elektryczny: 150 °C

Piekarnik gazowy: 150 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 90 min.

Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Ostudzony schłodź w lodówce.

3

Dekorowanie

Przed podaniem sernik udekoruj owocami granatu i pokruszonymi bezami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik z wanilią, granatem i bezami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1449 kJ
346 kcal
837 kJ
200 kcal
Tłuszcz 14.66 g 8.48 g
Węglowodany 31.30 g 18.09 g
Białko 21.94 g 12.68 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne