Sernik z polewą Słony Karmel

Sernik z polewą Słony Karmel z solą morską

16 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik z polewą Słony Karmel

Spód:

160 opak. ciastek zbożowych
1 szczypta soli
40 g masła

Masa serowa:

200 g czekolady białej
800 g twarogu
5 szt. jajek
100 ml śmietanki 30% tł.
2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
170 g cukru drobnego

Do dekoracji:

75 g masła
2 łyżki mleka
1 opak. Polewy do gotowania SŁONY KARMEL z solą morską Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz na drobny piasek (możesz to zrobić przy użyciu malaksera lub ręcznie), dodaj sól i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka wysyp równomiernie na spód formy, przyklepując ręką. Tortownicę wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

2

Masa serowa

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Czekoladę rozpuść w mikrofali lub w kąpieli wodnej, odstaw do lekkiego przestygnięcia. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub ręcznie używając rózgi kuchennej. Mieszaj tylko do połączenia składników, aby niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Przelej ją na schłodzony spód i wstaw do piekarnika nagrzanego na 160°C. Piecz przez 70 - 80 minut. Sernik będzie ścięty na wierzchu, jednak w środku masa serowa może wydawać się odrobinę luźna – nabierze odpowiedniej konsystencji po wystygnięciu.

Piekarnik elektryczny: 160 °C

Piekarnik gazowy: 160 °C

Czas pieczenia: 70 - 80 min.

3

Dekorowanie

W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonego ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik z polewą Słony Karmel

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1407 kJ
336 kcal
1143 kJ
273 kcal
Tłuszcz 17.62 g 14.32 g
Węglowodany 29.97 g 24.36 g
Białko 14.25 g 11.58 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.