
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, boki wysmaruj masłem. Piekarnik nagrzej do temp. 180° C.
Pierniczki Dr. Oetker przygotuj zgodnie z przepisem widocznym na opakowaniu.
Po przygotowaniu i ostygnięciu pierniczków, odważ ich 190 g i pokrusz na drobny piasek, a resztę, która pozostanie pozostaw do dekoracji.
Rozpuść 70 g masła, dodaj 190 g pokruszonych na drobny piasek pierniczków i wymieszaj.
Spód pierniczkowy wyłóż równo w formie, dobrze ugnieć i wstaw na środkowy poziom piekarnika.
Czas pieczenia: 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Twaróg mielony, śmietankę kremówkę, cukier, budyń oraz jajka umieść w misie miksera i miksuj do połączenia składników.
Podpieczony spód wyciągnij z piernika. Temperaturę zmniejsz do 170° C. Na spód pierniczkowy wylej masę serową. Ciasto wstaw do piekarnika. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
Czas pieczenia: 65 - 75 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Czekoladę mleczną lub gorzką rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj śmietankę 30%. Całość dobrze wymieszaj.
Ostudzony sernik oblej polewą czekoladową, pokrusz w dłoniach dwa pierniczki (na kawałeczki o różnej wielkości). Brzegi sernika obsyp pokruszonymi pierniczkami, a cały sernik udekoruj pierniczkami wedle uznania, a na koniec posyp mieszkanką dekoracji Blask Pereł.
Przepisy

Wypieki

Wypieki

Wypieki