PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik z musem truskawkowym

Smak letnich truskawek i masy serowej

o 10 - 12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik z musem truskawkowym

Spód:

70 g biszkoptów

Mus:

500 g truskawek świeżych lub mrożonych
100 g cukru
50 ml wody (zimnej)
100 ml wody (wrzącej)
1 opak. Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera

Masa serowa:

250 ml śmietanki 30% tł.
150 g cukru pudru
500 g twarogu (mielonego)
50 ml wody (zimnej)
100 ml wody (wrzącej)
1 opak. Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera

Do dekoracji:

3 szt. truskawek
4 - 5 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Dno formy o śr. 24 cm wyłóż biszkoptami.

2

Mus

Świeże owoce przebierz, odszypułkuj i umyj (mrożone rozmroź, przebierz i nie odsączaj). Owoce zmiksuj blenderem na mus dodając cukier. Żelatynę-fix deserową wsyp do 50 ml zimnej i 100 ml wrzącej wody i krótko zmiksuj mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie przygotowaną żelatynę dodaj do owoców i krótko zmiksuj wszystko razem do połączenia składników. Uzyskany mus od razu wylej na biszkopty i wstaw do lodówki na ok. 2 h.

3

Masa serowa

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do miski włóż twaróg, dodaj ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać ją z twarogiem. Żelatynę-fix deserową przygotuj tak jak pierwszą (wsyp do zimnej i wrzącej wody, krótko zmiksuj). Następnie dodawaj ją stopniowo do twarogu miksując do połączenia składników. Całość wylej na warstwę musu i ponownie wstaw do lodówki na ok. 2 h do stężenia.

4

Dekorowanie

Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i udekoruj cząstkami truskawek oraz listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik z musem truskawkowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1181kJ
282kcal
645kJ
154kcal
Tłuszcz 9.32g 5.09g
Węglowodany 41.57g 22.71g
Białko 15.34g 8.38g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!