PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik z brzoskwiniami

Pyszny sernik z brzoskwiniami i kruszonką .

24 porcje

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik z brzoskwiniami

Ciasto:

450 g mąki
250 g masła
5 szt. żółtek
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera

Masa serowa:

125 g masła (miękkiego)
190 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
3 szt. jajek
1 opak. Sernixa Dr. Oetkera
1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego
1 puszka brzoskwiń w syropie

Masa bezowa:

5 szt. białka
170 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Zagnieć wszystkie składniki na ciasto, po czym podziel je na dwie części. Każdą z nich owiń folią spożywczą i wstaw do zamrażalki na pół godziny. Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Brzoskwinie odsącz z soku i pokrój w kostkę.

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, następnie dodawaj kolejno jajka miksując dokładnie po każdym dodaniu. Dodaj Sernix i stopniowo twaróg, miksuj do uzyskania jednolitej masy.

Jedną część chłodzonego ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na ciasto wyłóż masą serową, a następnie kawałki brzoskwiń. Ubij pianę z białek, na koniec stopniowo dodawaj cukier, rozłóż ją równomiernie na owocach. Na wierzch zetrzyj drugą warstwę ciasta.

Pieczenie

Sernik piecz według wskazówek:

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 60 min.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik z brzoskwiniami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1465kJ
350kcal
988kJ
236kcal
Tłuszcz 15.37g 10.38g
Węglowodany 40.49g 27.36g
Białko 12.86g 8.69g