Flag

Sernik z brzoskwiniami

24 porcje
Łatwy
20 min
Pyszny sernik z brzoskwiniami i kruszonką .
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
450 gmąki
250 gmasła
5 szt.żółtek
3 łyżkicukru pudru
1 łyżeczkaProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Masa serowa
125 gmasła (miękkiego)
190 gcukru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
3 szt.jajek
1 opak.Sernixa Dr. Oetkera
1000 gtwarogu trzykrotnie zmielonego
1 puszkabrzoskwiń w syropie
Masa bezowa
5 szt.białka
170 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Sernixa Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Zagnieć wszystkie składniki na ciasto, po czym podziel je na dwie części. Każdą z nich owiń folią spożywczą i wstaw do zamrażalki na pół godziny. Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Brzoskwinie odsącz z soku i pokrój w kostkę.


Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, następnie dodawaj kolejno jajka miksując dokładnie po każdym dodaniu. Dodaj Sernix i stopniowo twaróg, miksuj do uzyskania jednolitej masy.


Jedną część chłodzonego ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na ciasto wyłóż masą serową, a następnie kawałki brzoskwiń. Ubij pianę z białek, na koniec stopniowo dodawaj cukier, rozłóż ją równomiernie na owocach. Na wierzch zetrzyj drugą warstwę ciasta.


Pieczenie

Sernik piecz według wskazówek:

Czas pieczenia: 60 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C