
Wysokobiałkowe brownie bez cukru
12 porcji
Łatwy
40 min
Wysokobiałkowe brownie z fasolą, migdałami i pistacjami
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Ciasto
250 g
czerwonej fasoli z puszki
2 szt.
jajek
160 g
erytrolu
1 szczypta
soli
50 g
mąki jaglanej
50 g
kakao
1 łyżeczka
50 g
migdałów (posiekane)
100 ml
napoju sojowego
Polewa
75 g
czekolady gorzkiej
10 g
olej kokosowy
Do dekoracji
1 łyżka
migdałów (posiekanych)
1 łyżka
orzechów pistacjowych (posiekanych)
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Upiecz:
30 min
1
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do temp. 160°C. Formę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Fasolę przepłucz na sitku i odsącz. Odsączoną fasolę zblenduj na puree z jajkami. Dodaj resztę składników I zmiksuj na gładką masę. Gotową masę wylej do formy i piecz ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw brownie do wystudzenia.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
2
Polewa i dekoracja
Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej razem z czekoladą. Polewę wylej na brownie i posyp posiekanymi migdałami i pistacjami. Odstaw na ok. 15 minut do zastygnięcia polewy.
Porady i wskazówki
Najlepiej jeść brownie na świeżo, jeśli jednak nie zjesz od razu, brownie możesz przechowywać w pojemniku zamykanym hermetycznie.
Możesz również dodać białka w proszku do ciasta, aby dostarczyć jeszcze więcej białka.
Jeśli konsystencja ciasta nie jest zadowalająca możesz ją dostosować dodając więcej mleka sojowego.
Możesz również dodać białka w proszku do ciasta, aby dostarczyć jeszcze więcej białka.
Jeśli konsystencja ciasta nie jest zadowalająca możesz ją dostosować dodając więcej mleka sojowego.
Wskazówki
Wskazówka: Najlepiej jeść brownie na świeżo, jeśli jednak nie zjesz od razu, brownie możesz przechowywać w pojemniku zamykanym hermetycznie. <br /> Możesz również dodać białka w proszku do ciasta, aby dostarczyć jeszcze więcej białka. <br /> Jeśli konsystencja ciasta nie jest zadowalająca możesz ją dostosować dodając więcej mleka sojowego.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Karpatkowy torcik z kiwi![]()

60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi
60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi
Ciasteczka komunijne![]()

70 MinŁatwy
Ciasteczka komunijne
70 MinŁatwy
Ciasteczka komunijne
Thermomix®: Ciastka imbirowe z białą czekoladą![]()

380 MinŁatwy
Thermomix®: Ciastka imbirowe z białą czekoladą
380 MinŁatwy
Thermomix®: Ciastka imbirowe z białą czekoladą
Babeczki wiosenne![]()

37 MinŁatwy
Babeczki wiosenne
37 MinŁatwy
Babeczki wiosenne
Wiosenne motylki![]()

57 MinŁatwy
Wiosenne motylki
57 MinŁatwy
Wiosenne motylki
Zajączki![]()

20 MinŁatwy
Zajączki
20 MinŁatwy
Zajączki
Kruche ciasteczka z porzeczkami![]()

40 MinŁatwy
Kruche ciasteczka z porzeczkami
40 MinŁatwy
Kruche ciasteczka z porzeczkami